ДОкументи за работа в англия
Brexit

European Temporary Leave to Remain: Как ще влизат в UK гражданите на EС след 29 март

date_range Tuesday, 26 March , 2019 person_outline BG Media London bookmark_border Етикети ,


Струмен Паунов



Senior Consultant

00447786967299

Alex Development, BG Media London

Днес министърът на вътрешните работи Саджид Джавид обяви, че ако няма сделка между Великобритания и Европейския съюз по напускането на съюза на 29 март 2019 г., гражданите на ЕС ще имат право да влизат в страната след тази дата на посещение, да работят или да учат и след  датата на Brexit.

За престои повече от 3 месеца се въвежда European Temporary Leave to Remain.

В случай на напускате на ЕС без сделка, правителството ще прекрати свободата на придвижване максимално бързо и ще въведе нова имиграционна система, базирана на образованието и възможностите на имигрантите, за да постигне тази своя цел.

Само до края на преходния период- 31 декември 2020, гражданите на ЕС и членовете на техните семейства, включително гражданите на Швейцария, ще имат право да идват в UK както сега за максимален срок от 90 дни.

От 0 часа на 1 януари 2021 година се въвеждат нови имиграционни правила, за които ще бъде приет специален Имиграционен закон.

Ако европейските граждани обаче искат да останат за повече от 90 дни, те ще трябва да подадат молба за получаване на European Temporary Leave to Remain статут, който ако им бъде издаден ще важи само за 3 години.

Трябва да отбележа, че новите правила се отнасят за тези, които идват в страната след 0 часа на 30 март 2019 г., тоест след Brexit. Всичко, които са в страната преди датата на brexit  трябва да се регистрират по EU Settlement Status Scheme, за да имат право да останат да живеят и работят.

След 29 март 2019 г. ще бъдат прилагани правилата за депортация на граждани от всяка националност, които нарушават законите на страната.

Ето още информация за новите правила на влизане в UK след 0 часа на 30 март тази година, ако няма сделка за brexit:

  1. Всички граждани, които искат да останат в страната за повече от 3 месеца и подадат молба за European Temporary Leave to Remain ще бъдат проверявани за идентичност и липса на криминални прояви преди да им бъде дадена възможност да останат за 3 години.
  2. Членовете на семейството, които не са граждани на ЕС и искащи да придружат своя съпруг/съпруга/баща/майка ще трябва да подадат молба предварително и да получат family permit.
  3. Гражданите на ЕС ще могат да влизат и излизат от страната както и досега, като използват e-gates ако притежават валиден паспорт с биометрични данни.
  4. Влизането в страната за граждани на ЕС ще бъде без заплащане на такса, но молбите за European Temporary Leave to Remain ще се заплащат. Конкретната цена на този вид документ за статут ще бъде обявена по-късно.
  5. Гражданите на Ирландия не трябва да подават молби за European Temporary Leave to Remain и ще продължат да имат право да влизат и живеят съгласно споразумението Common Travel Area
  6. Източник: Home Office

BG_Media_London


Източник : Home Office | Фотокредит : Home Office

Реклама

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook, Twitter,Google+ или да използвате нашия RSS канал за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Спонсорирани публикации